Dat vitamine C én collageen belangrijk zijn voor ons en zeker voor onze huid, dat weet bijna iedereen wel. Maar wist u dat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Zonder vitamine C vindt er namelijk geen collageen-aanmaak plaats. Hoe zit dat dan?

Vitamine C

De belangrijkste functie van vitamine C is dat het een anti-0xidant is voor het lichaam. Het is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.

Hiermee is het ook een belangrijk ingredient voor het behoud van een jonge, gezond uitziende huid met een frisse uitstraling. Om meerdere redenen is het daarom belangrijk om voldoende vitamine C in te nemen.

Factoren van buitenaf kunnen er voor zorgen dat de huid er dof en grauw uit komt te zien. UV-straling veroorzaakt huidschade; de huid kan snel verouderen. Vitamine C is in staat om het natuurlijke herstel van de huidcellen te versnellen. Hierdoor verminderen de zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid.

Verder is vitamine C essentieel voor de aanmaak van collageen. Collageen zorgt ervoor, dat de huid steviger en elastischer wordt en meer volume krijgt.

We denken meestal aan een vitamine-C serum of vitamine C, verwerkt in een creme. Helaas is het niet zo, dat dit altijd voldoende effect heeft. Het is namelijk zo, dat vitamine C alleen in hoge concentraties werkt. En … in contact met zuurstof verliest het haar werkzaamheid door oxidatie.

Het voedingssupplement Ultra Vitamine-C Plus van BeautySupps is dé oplossing om naast het aanbrengen van de juiste creme en/of serum van binnenuit de juiste dosering vitamine C in te nemen. Met slechts 1 tablet per dag gebruikt u net zoveel vitamine C als in 29 kiwi’s! 

Collageen

Collageen is het meest voorkomende eiwit (ca. 30%) in het lichaam. Dankzij collageen kun je je beter verplaatsen, buigen en rekken. Collageen zorgt er ook voor, dat je haar en nagels sterk en glanzend zijn. Collageen is daarmee een van de belangrijkste bouwstenen voor je botten, huid, spieren, pezen en bindweefsel. Naarmate je ouder wordt neemt de collageenproductie af. Ook stress heeft een grote invloed op de aanmaak van collageen. Door collageen als voedingssupplement in te  nemen, kan je lichaam herstellen wat verloren is gegaan door een defect.

Collageengehalte en de huid …

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en collageen is een van de belangrijkste

componenten. Naarmate je ouder wordt, daalt het collageengehalte met 1% per jaar. Deze afname is te zien in de vorm van een rimpelende, loszittende en slappe huid. Dagelijkse collageensuppletie gedurende 4-8 weken kan reeds de elasticiteit van de huid vergroten.

De Ultra Collagen Energy van BeautySupps heeft een volledig vernieuwde formule! Nog beter en effectiever dan deze al was.

De combinatie van vitamine C en collageen

Maar … vitamine C speelt een belangrijke rol bij de opbouw van collageen; het functioneert namelijk als “co-enzym”en bij een gebrek aan vitamine C worden er instabiele collageenvezels gevormd.

Vitamine-C is dus onmisbaar voor de aanmaak van collageen!

Wanneer gebruikt u deze producten? 

Het is goed om deze producten te gebruiken bij veel behandelingen voor het lichaam en gelaat die als doel hebben de huid te verbeteren en te verstevigen. Denk hierbij aan: lichaamsbehandelingen LPG endermologie, gezichtsbehandelingen LPG endermolift, microdermabrasie, DAS Plasma. Maar ook tijdens het afslanktraject, omdat uw huid mogelijk zal verslappen bij verlies van kilo’s!! Informeer bij uw coach.