Smeren, smeren, smeren: last van een droge huid?

,
LPG body bij afslankpraktijk en schoonheidssalon LijfStijling in Maren Kessel

In deze periode van het jaar, merken we vaak, dat de huid droger is. Logisch! De verwarming staat hoog, de buitenlucht is droger, we nemen een lekker warm bad of een hete douche en dat heeft allemaal invloed op de huid.

Een aantal tips om de huid zo soepel mogelijk te houden.

douchen en zeep

Neem je regelmatig een erg warm bad of hete douche, dan merk je dat de huid droger wordt.  Van nature heeft de huid een vetlaagje, dat onder meer de verdamping van vocht tegen gaat. Hoe meer water er in jouw huid zit, hoe soepeler jouw huid is. Er worden veel vetten aan de huid onttrokken bij te lang en/of te heet te douchen en ook nog veel zeep gebruikt.  Probeer de temperatuur iets lager te zetten en/of korter te douchen. Gebruik ook alleen zeep waar je dat echt nodig vindt. Gebruik direct na het badderen of douchen een goed bodyproduct. Smeer lekker in en laat intrekken.

Het allerbeste was je jezelf met lauw water, zonder zeep. Vind je dit niet prettig? Gebruik dan in plaats van zeep  een reinigende badolie. Dit reinigt goed én het laat een dun olielaagje achter op de huid, waardoor de huid minder snel droog wordt.

hoe ouder, hoe meer smeren

De structuur van jouw huid kan je vergelijken met een muur van bakstenen. Jouw huidcellen zijn de bakstenen en het vetlaagje is het cement. Als je ouder wordt, wordt de huid dunner. Als ook jouw vetlaagje minder wordt, verdamt het vocht in jouw huid eerder, waardoor de huid droger wordt. Jouw huid maakt van nature continu huid- en talgcellen aan, maar naarmate je ouder wordt, gaat deze productie ook omlaag. Het cement in de huid is minder sterk en de huid wordt droger. Tijd om een handje te helpen. Gebruik vooral een wat vollere creme.

smeren, smeren, smeren

Het belangrijkste advies is toch om dagelijks te smeren en bij voorkeur ook nog 2x per dag. Niet alleen na het nemen van een douche. Het is goed om jouw huid twee keer per dag te voeden (dat doe je immers ook met je gezicht met een dag- en een nachtcreme). Jouw huid voelt veel beter aan door consequent te smeren en niet alleen dat. Je beschermt de huid ook tegen beschadigingen of irritaties.

Aanbieding

Wij willen de stap naar goed smeren wat kleiner maken voor je. Daarom ontvang je op ALLE bodyproducten in de maand januari en februari 2022 20% korting. Dat is écht de moeite waard. We hebben verschillende producten van verschillende merken.