VAKANTIE! Wat eet je onderweg?

,

Wanneer je op reis gaat en een lange afstand moet afleggen is het fijn als je voldoende tussendoortjes en maaltijden meeneemt voor onderweg. Wil je een verantwoorde start maken met je reis? De producten hieronder kun je meenemen voor onderweg of zijn praktisch voor bijvoorbeeld op de camping!

Tips
✅ Bedenk of je tegen sterke en heftige geuren van eten kunt. Dit kan onderweg soms niet zo prettig zijn voor jezelf of voor je reisgezelschap.
✅ Vermijd ook producten die kunnen gaan smelten of die erg snel bederven.
✅ Wanneer je belegde broodjes en wraps meeneemt eet deze dan het liefst zo snel mogelijk op anders kunnen ze wat klef worden.
✅ Wanneer je slasoorten gebruikt, kies dan voor bijvoorbeeld spinazie of ijsbergsla in plaats van rucola of bladsla. Dit blijft langer goed en lekker.

Praktisch
✅ Neem voldoende (herbruikbare) flesjes water mee en eventueel nog een thermoskan koffie of thee.
✅ Zorg voor een vuilniszakje zodat je het afval meteen op kunt ruimen
✅ en neem vochtige doekjes mee om je handen na het eten even schoon te maken.
✅ Vind je het lekkerder om bepaalde producten koud te eten? Neem dan een koelbox of koeltas mee.

Wat neem je mee voor onderweg?
✅ Belegde volkorenbroodjes en wraps.
✅ Fruit zoals appel, banaan, druiven, aardbeien en blauwe bessen.
✅ Groenten zoals gesneden komkommer, snoeptomaatjes, radijsjes, worteltjes en paprika.
✅ Gedroogd fruit, noten, granenrepen, rijstwafels, zelfgemaakt bananenbrood of havermoutkoekjes.
✅ Heb je toch zin in een salade? Maak deze dan kort voor vertrek en doe in een bakje dat je goed af kunt sluiten. Probeer de dressing later toe te voegen. Je zou ook een pastasalade of couscoussalade kunnen maken. Deze kunnen ook prima koud gegeten worden.

Wat neem je mee naar de camping?
✅ Handige producten zijn bijvoorbeeld rijst, pasta, tomatenblokjes in blik, olie, tonijn uit blik, crackers, rijstwafels, havermout, wok noedels, bonen in blik, peper, zout en andere kruiden, koffie en thee.

?? Fijne vakantie! Geniet van het mooie weer; geniet van elkaar; relax en kom gezond weer terug. Tot na de vakantie bij ons in de praktijk. ??