Spinazie gehaktschotel met feta koolhydraatarm
Een eenvoudig te maken en super gezond recept! Het recept is ook nog koolhydraatarm, dus passend in de aanpak van LijfStijling.
Waarom is spinazie zo gezond?
Spinazie heeft een hoog ijzer gehalte. IJzer is belangrijk voor jouw immuunsysteem en levert ook energie. De antioxidanten in spinazie gaan aderverkalking tegen en voeren de gifstoffen in jouw lichaam sneller af. Spinazie bevat de volgende vitamines: A, B1, B2, B6, B11, C en E. En de mineralen in spinazie zijn: calcium, natrium, zink, fosfor, kalium, ijzer, magnesium en koper.
Ingredienten (2 personen)
400 gr verse spinazie / 200 gr mager rundergehakt / 10 cherrytomaten / 60 gr zachte kaas (bijv. feta [light], mozzarella), gehaktkruiden (of andere kruiden naar wens), evt. een eetlepel pijnboompitten (al dan niet geroosterd) als garnering.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Rul het gehakt samen met de kruiden. Was de spinazie en bereid het in de pan met aanhangend water. Zodra spinazie is geslonken laat je het goed uitlekken. Zorg ook dat je het vet/vocht van het gehakt afgiet, anders wordt de schotel te nat. Doe het gehakt in een ovenschaal en schep de spinazie erdoor. Snij de tomaatjes in partjes en bak ze kort; ze worden dan wat zachter. Leg de tomaatjes op de schotel, samen met de kaas die in stukjes is gesneden (of gebrokkeld). Doe de schaal 10-15 min. in de oven, zodat de kaas wat smelt. Strooi er vervolgens de pijnpoompitten op.
Per persoon: 5 gr koolhydraten en 38 gr. eiwit.
Variatietip:
Je kan dit gerecht natuurlijk ook maken met kipfilet, kalkoenfilet, zalm.
Wij vonden het erg lekker, dus smakelijk!