Buikspieroefeningen voor tijdens de lock down: Drie keer in de week een kwartier oefeningen

, ,
omgekeerde crunches

oefening 1

mountain climbers

oefening 2

windscreen wipers

oefening 3

bicycles

oefening 4

seated side taps

oefening 5

 

 

 

 

 

 

In januari merken we vaak, dat onze buik wat opgeblazen is; vaak een paar kilootjes extra, dus werk aan de winkel. Nu de sportscholen dicht zijn tijdens de lock down en je bij ons ook de E-Fit ems training niet kan doen, hebben we een aantal oefeningen voor thuis, die specifiek gericht zijn op jouw buik!

Doe drie keer in de week deze buikspieroefeningen om jouw buik platter en strakker te krijgen. De aanhouder wint! Doe het samen met jouw partner; allebei een matje in de kamer en aan de gang. Dit stimuleert en motiveert en is een stuk gezelliger.

oefening 1: omgekeerde crunches ga op de grond liggen met de armen gestrekt naast je. kom omhoog met je schouders en buig de knieën. strek daarna de benen. Deze oefening traint ook de heupspieren waardoor je de taille strakker maakt. Doe dit 10x.

oefening 2: mountain climbers steun op je handen en tenen; span je buik aan en probeer je lichaam zo recht mogelijk te houden. breng linkerknie naar borst en weer terug. Doe dit daarna met rechts. 12x per been. Wat zwaarder? Doe dit dan 12x met hetzelfde been zonder tussendoor de grond te raken. Deze oefening is ook heel goed voor de calorieverbranding.

oefening 3: windscreen wiper Ga op de rug liggen met de armen plat naast je. Breng de benen omhoog in een hoek van 90 graden. Wijs met de tenen naar plafond en houd de voeten tegen elkaar. Beweeg de benen zo veel mogelijk naar rechts. Schouders op de grond houden. 8x naar links en 8x naar rechts. Zwaarder? klem een bal tussen de voeten. Deze oefening werkt vooral aan de schuine buikspieren.

oefening 4: bicycles Ga op de rug liggen met de knieën gebogen. Plaats je handen achter je hoofd en kom met de schouders van de grond. Maak langzame fietsbewegingen. Zwaarder? de handen niet achter het hoofd maar probeer met de rechter elleboog de linker knie te raken en andersom. Ook kan je gebruiken van enkel- en polsgewichten om de oefening te verzwaren. Deze oefening pakt het sixpack gedeelte aan. 10x per kant.

oefening 5: seated side taps Ga op de grond zitten met de knieën gebogen en de hakken op de grond. Leun iets met het bovenlichaam naar achteren zodat je de buikspieren aanspant. Hou de rug wel recht. Beweeg van links naar rechts. 8x per kant. Zwaarder? hoe een dumbbell van 3-5 kilo vast! Deze oefening traint in 1x de buik,- billen-, en rugspieren voor een sterkere core

Gebruik ook alvast de detox-thee (1 van de drie soorten) van LPG endermologie om de afvalstoffen af te voeren en te ontgiften!

Straks ná de lock down kan je dit combineren met ems training bij ons. Dan ben je nog veel effectiever bezig!!

Bel 06-20299616 of maak een afspraak voor een kennismaking.