Pigment: kan je daar iets aan doen?

Hoe zit dat nu?

We krijgen regelmatig de vraag of we “even” pigment of ouderdomsvlekjes kunnen wegwerken. We merken, dat hier veel onduidelijkheid over is.
Hoe kom je eraan? En belangrijker: hoe kom je er vanaf? Is er een quick-fix methode of is er meer voor nodig? Lees snel verder …

Hoe ontstaat pigment?
Pigment krijg je niet alleen van (te) veel zon, integendeel. Naarmate je ouder wordt, krijg je ook meer verkleuringen in gelaat, op handen, etc. Vandaar ook de term “ouderdomsvlekjes”.
Door zonbeschadiging loop je ook meer risico op couperose, een vlekkerige en doffe huid, meer lijntjes en rimpeltjes en verslapping! En we genieten juist zo van die heerlijke zonnestralen.
Verontreiniging is ook een veroorzaker van pigment. Denk hierbij aan luchtvervuiling, grondwatervervuiling, straling (sigarettenrook, uitlaatgassen, smog). Deze milieuverontreinigende stoffen dringen door de huid.

Het technische verhaal van pigmentvorming zal ik jullie besparen. Eenvoudig gesteld is het zo, dat pigment vanuit de diepere huidlagen ontstaat en “naar boven kruipt”. Dit proces wordt steeds opnieuw getriggerd omdat we het hele jaar door bloot staan aan de zon (JA, die is er écht het hele jaar, behalve ’s nachts), milieuverontreiniging en veroudering.

Wat kunnen we er aan doen? 
Het allerbelangrijkste voor iedereen is: een goede SPF- en UV beschermer te gebruiken. IEDERE dag, het HELE JAAR door! Dit geldt voor iedereen die al vlekjes heeft, maar ook voor iedereen die ze nog niet heeft; dus ter voorkoming van.

Quick-fix
Heb je hier- en daar last van een pigment- of ouderdomsvlekje, dan kunnen we dat “quick-fix” verwijderen met ons D.A.S. Medical Plasma systeem. Meestal al na 1 behandeling is het verdwenen. Ook hier geldt: blijf de SPF/UV beschermer gebruiken, ook na verwijdering, want van binnenuit is er nog steeds melanine aanwezig, dat opnieuw getriggerd wordt.

Lange termijn & commitment
Heb je veel last van pigmentverstoring, ouderdomsvlekjes, of pigment na zwangerschap, dan is er wat anders nodig. Hierbij zijn vier aspecten van belang:

  1. van binnenuit pigmentverstoring aanpakken met effectieve voedingssupplementen
  2. van buitenaf pigmentverstoring aanpakken door middel van de juiste behandelingen in de juiste frequentie.
  3. een consequent thuisgebruik van de juiste verzorgingsproducten en bescherming
  4. commitment: vanuit de klant is misschien wel het allerbelangrijkste.

Wij hebben hier een speciaal protocol voor ontwikkeld, dat helemaal is uitgekiend en in balans is. Met deze aanpak kunnen we ook daadwerkelijk verbetering beloven. Het is écht belangrijk, dat alle vier de aspecten worden gevolgd.

Vergelijk een marathonloper, die alleen 1x in de twee weken met een trainer gaat lopen en verder niets doet. Grote kans, dat hij zijn doel niet haalt. Maar als hij wekelijks een aantal keren traint, de juiste schoenen draagt, goede voeding gebruikt, voldoende slaapt, etc. zal hij de marathon waarschijnlijk wel uitlopen!
Of vergelijk een cliënt bij een fysio. Client gaat 1x per week of 2 weken naar de fysiopraktijk. Hij volgt de oefeningen voor thuis niet op, let niet op houding, etc. … wat denk je dat er dan gebeurt?

Een “levenslange” verbintenis met jezelf is dus vereist om pigment in jouw huid te voorkomen, te beschermen en/of te verminderen.

Conclusie:
Het is dus écht niet nodig om allerlei pigmentverstoringen in de huid door het leven te gaan. Je hoeft je niet onzeker te voelen of oud te voelen door deze vlekjes. Pigmentverstoringen, ouderdomsvlekjes, zwangerschapspigment zijn zeker te behandelen.

Ben je nieuwsgierig hoe wij dit aanpakken? Ook hier starten we met een vitamine- en mineralencheck én natuurlijk een huidscan om te kijken in hoeverre er nu al sprake is van pigmentschade.

JA, ik wil dit graag weten en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *