Vitamine D: blijf gezond, jong en mooi

,

Blijf gezond, jong en mooi door vitamine D te slikken, de huid in bescherming te nemen én gezond te eten!

Waarom is vitamine D van belang? Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden! Daarnaast speelt vitamine D een belangrijke rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Dus: wel even iets om in de gaten te houden! 

Waar haal je vitamine D uit? Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Het lichaam kan onder invloed van zonlicht in de huid vitamine D zelf aanmaken.  Ook komt vitamine D in voeding voor, zoals vette vis en -met wat lagere gehaltes- in vlees en eieren. Vitamine D wordt ook toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Helaas is het eten van té veel dierlijke en vette producten niet goed voor de gezondheid. Wie gevarieerd en gezond wil eten kan dus vaak de nodige hoeveelheden vitamine D alleen door voeding niet halen.

Zon en huidveroudering: In de maanden september t/m april is er veel te weinig zon om vitamine D via de huid aan te maken. En … ondanks dat de zon de aanmaak van vitamine D in de zonnige maanden stimuleert, is het beter om je te beschermen tegen de zon door in de schaduw te blijven en dagelijks te smeren met een crème met SPF omdat de UV-stralen meer kwaad dan goed doen. De belangrijkste feiten op een rij:

  • onze kleding biedt 40% bescherming tegen UV stralen, hetgeen betekent, dat 60% van de UV stralen onze huid bereiken.
  • je hebt slechts 7 minuten blootstelling aan zonlicht nodig om het pigmentproces te activeren; op dat moment ontstaat de eerste schade aan de huid al.
  • het hoeft niet “zonnig” te zijn om schade aan je huid te krijgen. De meeste zonschade ontstaat als we het niet in de gaten hebben, zoals op een bewolkte dag of als we “even” in het zonnetje zitten.
  • de huid vergeet verbranden door de zon niet. Het kost 10 jaar tot de zichtbare schade ontstaan door verbrandingen zich gaat uiten …

De oplossing: Suppletie! het slikken van vitamine D is de oplossing om gezond te blijven en tekorten te voorkomen terwijl u uw huid jong houdt door deze in bescherming te nemen tegen de schadelijke effecten van de zon. Op deze manier hoeft u ook niet overmatig veel vette vis of paddenstoelen te eten om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D te komen.

Iedereen boven de 50 jaar zou de vitamine D standaard moeten gebruiken om op latere leeftijd problemen te voorkomen! 

Beauty Supps heeft een uitgebreid voedingssupplementenpakket gericht op gezondheid, huid en vitaliteit!

Wil je advies over voedingssupplementen? Neem dan contact met ons op: 06-20299616