Work-out in je eigen woonkamer

,

Liever niet naar buiten om te gaan hardlopen?  En een work-out in de sportschool gaat nu even niet in verband met Corona? En wil je graag eens iets anders dan de “normale” thuisoefeningen of een half uur op een hometrainer? Lees dan verder …

Plan twee momenten in de week om thuis te werken aan je billen, benen en buikspieren Een work-out in je eigen woonkamer. Hoe gemakkelijk kan het zijn.

Hoepelen:

Daar krijg je niet alleen een slanke taille van, maar je maakt ook de wervelkolom soepeler, je verbetert de balans van je lichaam en je versterkt je buik-, rug-, bil- en beenspieren. Daar doen we het voor. Ga je met een sporthoepel dagelijks 20 minuten aan de gang, dan kun je binnen één week al resultaat zien. Advies: start rustig, om de dag, met slechts een paar minuten en bouw het langzaam op.  Begin je te lang dan levert dit pijnlijke, blauwe plekken op! (ik spreek uit ervaring)

Yoga:

Yoga stimuleert de bloedsomloop en versterkt je spieren; het is goed voor je ademhaling en werkt ook nog ontspannend. Er zijn verschillende stijlen, zoals onder meer Yin, Ashtanga, Hatha en Vinyasa. Natuurlijk kan je yoga-lessen volgen met anderen, buiten de deur, maar via filmpjes kom je ook een heel eind! Google bijvoorbeeld eens op The House of Yoga of Happy with Yoga. Veel succes! Matjes in de kamer en lekker aan de slag.

Trampoline springen

Met een mini trampoline (eventueel met een steun) verbeter je al springend je conditie, je evenwicht en spieren! Door een kwartier intensief te springen verbrand je net zo veel calorieën als met een half uur hardlopen. Je moet er natuurlijk wel een mooi plekje voor hebben. Of misschien heb je er nog één in de tuin voor de kinderen (of kleinkinderen).

Wil je toch liever onder begeleiding aan de slag, maar niet in een sportschool? Neem dan contact op met LijfStijling voor een kennismakingssessie E-Fit (trainen met EMS). De sessies zijn 1-op-1 en we maken altijd een programma op maat. Deze sessies starten we weer na de lock down (Corona).

Bel: 06-20299616