Kabeljauw met groenten uit de oven, koolhydraatarm

,

Voor de visliefhebbers hebben we een lekkere schotel uit de oven met kabeljauw! Het is snel klaar en ook als je vergeten bent de vis uit de diepvries te halen, is dit geen enkel probleem.

Ingrediënten (4 personen)

4 stuks kabeljauw (uit de vriezer), 1 venkel, 1 ui, 1 courgette, 300 gr wortels, 1 kleine prei, 1 gele paprika, 150 ml. kookroom light, kruiden naar keuze (rozemarijn, peterselie, tijm), peper.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de venkel, ui, courgette en paprika in kleine stukken en de prei in halve ringen. Was de wortels en snij ze in stukken. Bak de ui aan in wat olie. Voeg de prei en paprika toe en na een paar minuten ook de courgette, wortel en venkel. (Wil je de wortels graag wat zachter in de schaal, kook ze dan eerst ca. 5 minuten in een pannetje water). Onder af en toe roeren paar minuten bakken.

Voeg er de kookroom en de kruiden en peper aan toe. Doe het groenten mengsel in een ovenschaal en druk de bevroren kabeljauw erin. Zet de schotel in de oven voor ca. 25-30 minuten. Tussentijds de kabeljauw een keer omdraaien en met een lepel wat saus uit de schaal over de vis scheppen.

Zelf vind ik dit ruim voldoende voor een volledige maaltijd, maar voor de liefhebbers die graag wat koolhydraten erbij hebben kan je aardappelpuree toevoegen of gekookte aardappeltjes, rijst.

Eet smakelijk!